DISTRIBUIȚI

Guvernul demis condus încă de Florin Cîțu a împărțit bani din fondul de rezervă. Cei din USRPLUS și PSD acuză că orașele cu localitățile cu primari din primul partid au primti zero lei, iar unde primar sunt social-democrați s-au dat sume mărunte, față de primăriile cu edili PNL și UDMR. Timișoara nu a primit niciun leu, iar PSD vorbește de o plângere penală. 

Social-democrații din Timiș acuză Guvernul de hoție și de încrengături mafiote. ”Ultima «hoție» a Guvernului PNL. Nemernicia și «hoția» Guvernului demis Cîțu, regizate în județul Timiș de către Alin Nica, președintele Consiliului Județean, și Ovidiu Drăgănescu, subprefectul cu atribuții de prefect. Din cei peste 29 milioane de lei alocați Timișului din fondul de urgență al guvernului, în ultimele ore de mandat guvernanții liberali au decis distribuția astfel: câteva firimituri localităților cu primari PSD și «cozonacul» pentru localitățile cu primari PNL și UDMR. Altfel spus, primăriile cu edili social-democrați au primit fix 50 de mii lei, în timp ce primarii din «famiglia» liberală și primarii UDMR din „fantastica” coaliție au primit fiecare câteva sute de mii de lei”, se arată în comunciatul de presă al PSD Timiș.

Fostl președinte al CJT, Călin Dobra, spune că împărțirea nu ține cont de niciun criteriu logic. ”Atragem atenția asupra faptului că, în această împărțire făcută de fațadă, nu s-a ținut cont de numărul de locuitori dintr-o localitate sau alta, nici dacă e oraș sau comună, nici de mărimea sau de nevoile comunităților respective. În «mărinimia» lor, guvernanții liberali demiși și disperați, au ținut cont strict de culoarea politică, acționând pe principiul nedorit: cine împarte, parte își face”, spune Dobra, liderul de grup al consilierilor județeni PSD.

Primarul din Birda, cel care i-a luat recent ”fața” lui Ionuț Stănușoiu, edilul Ghirodei și apropiat al lui Nica la alegerile pentru Asociațai Comunelor, scoate și el în evidență inechitățile. ”Primarii PSD din județul Timiș vor face demersurile necesare pentru a nu accepta aceste sume modice, nejustificat distribuite. Asta pentru că nu acceptăm ca locuitorii județului Timiș și implicit ai comunităților pe care vremelnic le administrăm să fie nedreptățiți. Spre exemplu, localității periurbane Giroc cu primar PSD, la un număr de locuitori de peste 18 mii, i-a fost alocată suma de 50 mii lei, în timp ce comunei Tormac, cu primar PNL, i s-a alocat suma de 610 mii lei, la un număr de locuitori de sub 3 mii. În plus, nu s-au luat în calcul nici proiectele de dezvoltare ale fiecărei localități în parte sau necesitățile respectivelor comunități”, spune Marius Stoian.

Alfred Simonis vorbește și despre o plângere penală! ”PSD Timiș va sesiza instituțiile abilitate ale statului și va înainta plângere penală împotriva celor care au instrumentat această nedreptate. După tentativa de cumpărare de voturi la moțiune în schimbul unor funcții în administrație, PNL Timiş continuă asaltul asupra celor mai elementare norme de reprezentativitate, comportându-se ca un veritabil grup mafiot”, a punctat Alfred Simonis, deputat PSD de Timiș.

Sumele le găsiți în tabelele de mai jos, pentru toate localitățile din județ.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ