DISTRIBUIȚI

Suntem doar la jumătatea anului 2020, iar promisiunile pentru infrastructura fotbalistică a Timișoarei pot fi catalogate deja drept „ambrozie și nectar”. Dacă până acum, aveam promise trei stadioane și o bază de antrenament, Nicolae Robu vrea să modernizeze și terenul Dacia, de la capătul cartierului Mehala, nu departe de Piața de Gros.

Terenul Dacia, situat pe străzile Mircea cel Bătrân și Ciocârliei, a fost casa echipei cu același nume, care aparține de fosta Fabrică de pâine de pe strada Gheorghe Lazăr. Terenul aparține municipalității, și în sfârșit, se pare că primarul vrea să îl valorifice, mai ales că zona e în paragină. ”Am lansat procedura de licitație pentru întocmirea studiului de fezabilitate, pentru amenajare teren de fotbal de pe strada Mircea cel Bătrân 114. Este un teren de fotbal care de ani de zile zace acolo, nu se știe de când, și pe care noi vrem să-l amenajăm frumos, să poată fi folosit la potențialul pe care îl are”, a anunțat primarul. Licitația e deschisă până în data de 25 iunie. Valoarea contractului pentru SF este estimat la 53.400 de lei, fără TVA. Termenul de realizare al SF-ului este de 45 de zile.

Arena va fi mult mai bună decât atunci când a fost nouă, deoarece edilul spune că în zonă se va monta și instalație de nocturnă. ”Vrem să amenajăm atât terenul propriu-zis, ca suprafață de joc, dar și spațiile anexe, ținând cont de ghidul UEFA în privința acestor baze sportive. Se va face amenajarea terenului propriu-zis, cu sistem de irigarea computerizat, se va face împrejmuirea perimetrială a terenul, se vor crea instalații electrice pentru iluminat, pentru a se putea juca inclusiv în nocturnă”, a detaliat primarul Timișoarei. De asemenea, se va face instalația de securitate pentru incendii, canalizare, alimentarea cu apă și gaz, se vor amenaja spații de depozitare, vestiare și o tribună mică, cu un număr de locuri care va reieși din elaboarea SF-ului.

Acest proiect se va face din bani primăriei. Momentan, baza sportivă este cam a nimănui, cu mențiunea că iarba este tunsă din când în când. Terenul nu este totalmente împrejmuit, iar în zonă mai vin să alerge sau să își plimbe câinii oamenii din cartier. De asemenea, porțile sunt ruginite și stau să pice, iar vechea tribună e deteriorată. Într-o vreme, Ripensia a dorit să primească terenul în concesiune, pentru o bază în nord-vestul orașului pentru copii,dar a  renunțat la idee. Cu siguranță, acolo nu e loc de o arenă pentru meciurile din primele ligi, dar poate fi un teren bun pentru ligi inferioare sau copii și juniori.

Trebuie spus că este a treia promisiune de teren de fotbal revigorat pe banii municipalității. Reamintim în acest sens complexul sportiv din Ciarda Roșie, care ar fi un stadion mai mic de fotbal și rugby, care e în faza de proiectare, dar și stadionul-lego, care se va ridica după Optică, pe terenul de după bucla de tramvaie din Ciarda Roșie. ”Trebuie să primim studiul de fezabilitate pentru stadionul modular pe structură metalică din Calea Buziașului”, a anunțat Robu. Alte promisiuni sunt stadionul mare, nou, și baza cu teren sintetic situată nu departe de ”Dan Păltinișanu”. Acestea două vor fi proiecte ale Companiei Naționale de Investiții, din bani statului.

Edilul a spus că în acești opt ani de mandat nu a putut investi așa mult în infrastructura sportivă deoarece a trebuit să o facă în infrastructura rutieră și de sănătate. Altfel, după opt ani de mandat, deocamdată, ”zestrea” e doar din promisiuni.

foto: druckeria.ro

LĂSAȚI UN MESAJ