Românii în general, plus străinii care tranzitează țara, dar timișenii în particular, trăiesc de ani de zile situația ridicolă de a fi nevoiți să coboare de pe autostrada A1, care nu e completă între localitățile Margina și Holdea. Sorin Grindeanu promite că vom fi și noi ca orice țară normală, iar câștigătorul licitației pentru porțiunea-lipsă se va anunța în curând.

Zona dintre localitatea timișeană Marginea și cea hunedoreană Holdea este una mai ”problematică”, deoarece se impune realizarea unor tuneluri, pentru a permite ca urșii să poată trece. Asta pentru că, chiar în Banat, au mai fost reperați urși, contrar prostiilor afirmate de ministrul cărășean Sorin Grindeanu. Șeful Transporturilor promite că licitația se va termina cât de curând. ”Apropo de porțiunea cu celebrul pasaj pentru urși, la începutul lunii septembrie vom da câștigătorul pe Margina-Holdea. Acesta e un lucru bun. Este o porțiune finanțară prin PNRR. Din scadențarul pe care îl avem la CNAIR, la începutul lunii septembrie se va da câștigătorul”, a declarat Grindeanu.

Finanțarea porțiunii-lipsă de autostradă este sinonimă cu faptul că totul trebuie termina tpână în 2026 cel târziu. Doar până atunci se pot deconta banii europeni primiți prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ