Locomotiva unui tren a luat foc în mers, iar călătorii au fost nevoiți să meargă pe jos acasă sau să aștepte minute bune o altă locomotivă care să îi ducă la destinație.

Incidentul a avut loc aseară la trecerea de cale ferată de pe Aleea Pădurea Verde din Timișoara. Locomotiva trenului care circulă pe ruta Caransebeș – Timișoara a luat foc. După ce a văzut flăcările, mecanicul a oprit trenul la intrare în oraș, a detașat locomotiva de vagoane și a sunat la 112.

Un echipaj format din 15 subofițeri și un ofițer de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Banat” s-a deplasat la locul incidentului cu trei autospeciale cu apă și spumă. Aceștia au stins incendiul în câteva minute, însă locomotiva a fost dusă la depou pentru verificări.

Din primele cercetări se pare că incendiul a izbucnit în mers de la sistemul de frânare, unde au apărut mici scântei care au aprins mizeria și vaselina depusă. Locomotiva a fost dusă la depou pentru verificări, iar unii pasageri au plecat acasă pe jos, pe când ceilalți au așteptat o altă locomotivă care să îi ducă la destinație.

Nicoleta POPA

Galerie Foto – Incendiu izbucnit în Timișoara la locomotiva unui tren

LĂSAȚI UN MESAJ