În data de 14 octombrie, între 19:00 – 21:00, la Filarmonica Banatul, este programat concertul eveniment West meets East la Timișoara – Enescu, Menuhin, Shankar. Deja numărul biletelor este limitat, locurile cele mai bine plasată în sală s-au vândut în cea mai mare parte.

Din această săptămână  bilete la concert se pot achiziționa și la casa de bilete a Filarmonicii „Banatul” (Bd. C.G. Loga 2). Casa este deschisă luni, miercuri și joi de la 10 la 14 și marți și joi de la 14 la 19.

Vorbim despre un concert-eveniment, un mariaj muzical între Orient și Occident, ce aduce în premieră în România o muzică rară, creată acum 50 de ani din îmbinarea stilului clasic occidental cu cel indian.

Alexandru Tomescu vă invită să îl însoțiți pe drumul parcurs de către doi artiști de renume internațional: violonistul Yehudi Menuhin și sitaristul Ravi Shankar. Proiectul lor, „West meets East”, temelie a stilului World, a generat o muzică nouă din împletirea ragas-urilor indiene cu melosul european, reușind să inspire timp de cinci decenii melomanii din toată lumea.

Albumele „West meets East” au constituit unul din marile succese ale casei EMI, apărând în milioane de exemplare pe toate meridianele. Primul dintre ele a câștigat în 1968 Premiul Grammy pentru cea mai bună muzică de cameră.  Odată cu dispariția lui Ravi Shankar și a lui Yehudi Menuhin, a dispărut și această muzică din sălile de concert, împreună cu manuscrisele proiectului celor doi buni prieteni.

La 50 de ani de la prima audiție, Alexandru Tomescu va readuce la lumină muzica lui Shankar, Menuhin și Enescu, într-o formulă excepțională.

Biletele pot fi cumpărate online de pe eventbook.ro, de la Libraria Humanitas, pe eventim.ro și bilet.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ