Denumit oraşul este denumitu „un şantier continuu”, timişorenii s-au săturat de numeroase întârzieri privind lucrările de modernizare. Dacă proiectul privind Piaţa Libertăţii s-a finalizat, cel legat de centrul vechi este departe de a fi terminat la termenul limită, adică sfârşitul lui iulie. Primarul oraşului de pe Bega, Nicolae Robu, susţine că lipsa meşterilor talentaţi şi faptul că piatra cubică nu se aduce încontinuu reprezintă motive pentru care lucrările vor întârzia.

Din spusele edilului-şef, firma care efectuează lucrările a încercat suplimentarea forţei de muncă pentru ca lucrările să continue şi pe timpul nopţii. „Noi nu ne putem permite să facem o lucrare de proastă calitate, nici să facem şi apoi să desfacem pentru că, evident, eu nu tolerez să fie lucrurile făcute în neregulă. Se preferă atunci lucrul cu un număr mai restrâns de muncitori, dar care cel puţin să facă o treabă bună. Oricine e invitat să vină dacă se pricepe, s-au depus toate strădaniile de a se găsi mai mulţi pietrari dar, din păcate, nu sunt uşor de găsit. Se lucrează cu meşteri pietrari din Maramureş şi din Moldova”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Edilul Robu susţine că face vizite la punctele de lucru şi că muncitorii lucrează „cam zece ore pe zi”. Acesta susţine că, totuşi, lucrările avansează. Exemplu dat a fost cercul din faţa Domului Romano-Catolic şi nu numai. „E greu de făcut unul din piatră ca aceasta şi suprafaţa, care este deja pavată, devine apreciabilă. Pe Savoya se lucrează, pe Carusso este aproape gata, pe Lucian Blaga se lucrează acum în forţă. Progresăm şi am cerut să se facă cu prioritate pe Blaga. De asemenea, şi pe Mercy, unde piatra este specială, adusă din Italia, este o problemă cu aprovizionarea. Piatra nu vine ritmic, astfel încât să putem lucra acolo neîntrerupt”, a explicat edilul-şef.

Cetăţenii capitalei Banatului sunt obişnuiţi cu faptul că primarul Robu le promite termene limită care, apoi, sunt amânate din varii motive. Descoperirile arheologice nu pot fi puse în valoare deoarece licitaţia organizată nu este gata. Avizul Ministerului Finanţelor este aşteptat, iar edilul Robu speră să ajungă până la sfârşitul primei săptămâni din mai. Întrebat dacă poate da un termen până când proiectul va fi finalizat, de data aceasta unul care să se şi respecte, primarul Nicolae Robu a spus că „ Îmi e foarte greu să vă dau termene ferme. Eu le cer celor ce execută lucrările să îmi facă un desfăşurător. Desigur că ei se străduiesc pentru că şi interesul firmei este să încheie cât mai repede şi să îşi ia banii, dar sunt atâtea situaţii greu de gestionat, neprevăzute, care scapă de sub control, că depinzi de alţii, încât se depăşesc termenele. Dacă ţinem seama de condiţiile meteo de anul trecut, când au fost circa 150 de zile cu ploaie, cred că nu ne putem declara chiar nemulţumiţi. Avem disconfort din aceste proiecte, categoric, dar chiar nemultumiţi nu ne putem declara.”

A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ