Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Sunt două date pentru sărbătorirea acestei zile – 5 mai pentru Consiliul Europei și 9 mai pentru Uniunea Europeană. Pe 9 mai se împlinesc 65 de ani de la declarația ministrului francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman, care dorea eliminarea efectelor celui de-al Doilea Război Mondial.

Ziua de 9 mai va fi sărbătorită și la Timișoara printr-o serie de evenimente puse la cale de Europe Direct Timișoara, alături de Instituția Prefectului – Județul Timiș, Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș. Vor avea loc o serie de competiții de șah, volei sau fotbal, iar cunoscuta Fanfară Big Band va susține un concert. Tot cu această ocazie Anda Adam și Voltaj vor sosi la Timișoara unde vor cânta pentru publicul timișorean. (Nicoleta POPA)

Programul evenimentului:

Parcul Central

ora 9.00 – Ceremonial militar cu ocazia aniversării Proclamării Independenței României la 9 Mai 1877 și a sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial pe frontul european, pe data de 9 mai 1945.

ora 10.30 – Dezvelire bust Carol Robert Anjou

Parcul Rozelor

ora 9.00 – Competiții sportive șah, volei, fotbal, jocuri motrice

ora 11.00 – Concert susținut de Fanfara Big Band, program susținut de elevi ai școlilor din județul Timiș, Sstanduri de prezentare, ateliere și concursuri.

ora 14.00 – Program artistic al Asociației Seniorilor Timișoara, cu invitați din Szeged și Kikinda

ora 17.00 – Spectacol folcloric Ansamblul Timișului

ora 18.00 – Recital flamenco Rosa Olympia Estrella

Galeria Pro Armia

ora 18.00 – Vernisaj expoziție de pictură

Piața Victoriei

ora 20.00 – Concert AM Band, Anda Adam și Voltaj

LĂSAȚI UN MESAJ