Scandalul cu clubul și ștrandul Heaven are implicații și la nivel sportiv. Practic, resortul fostului polițist Dorin Epure stă în ”calea” masterplanului pe care îl are primarul Nicolae Robu, pentru un mega-campus sportiv în zona stadionului, de fapt, un campus așa cum ar fi normal pentru un oraș ca Timișoara, care are acum o infrastructură sportivă mai mult decât depășită.

Concret, după ce ani de zile, ștrandul și cele două cluburi Heaven au constituit un pol important al distracției în Timișoara, primăria nu mai vrea să prelungească actele pentru închirierea terenului. Cu alte cuvinte, Dorin Epure trebuie să elibereze terenul. Deocamdată, societatea comercială pe care funcționează cluburile, cel indoor și cel outdoor, plus ștrandul, SC Elaine SRL, a deschis mai multe procese. Se invocă faptul că autoritățile locale refuză să mai dea avizul comercial, din moment ce teoretic, afacerea nu mai are ce să caute pe cel teren. Primarul spune că are nevoie de teren pentru masterplanul de campus sportiv.

Acesta va cuprinde sala polivalentă de mare capacitate, care se va ridica pe complexul de terenuri de antrenamente ”Adrian Stoicov” de la Stadionul ”Dan Păltinișanu”, clădire pentru care s-a făcut licitație pentru studiu de fezabilitate, viitorul nou stadion ridicat pe locația celui actual, dar și alte construcții. Odată, este vorba de baza sportivă de tip 1, cu teren sintetic, care va apărea în spatele ștrandului , pentru care CNI a deschis licitație de execuție. De asemenea, planul edilului vizează și sala care se ridică de aproape 10 ani lângă Baza Sportivă 2, baza însăși, iar inițial, planul include un velodrom și chiar și un patinoar olimpic, idee la care s-a renunțat.

Așadar, ”Raiul” stă în calea campusului sportiv. „Nu o să putem pune în practică ideile din acest master plan, pentru care s-a făcut și o machetă, la solicitarea mea, printr-o muncă voluntară, pentru a aprecia mai bine ideile ce vizau acea zonă. Vom avea noi obiective sportive, sala polivalentă, folosită și pentru cultură și expoziții. Este acel teren ocupat la ora actuală de societatea comerciala SC Elaine SRL. Trebuie să înțeleagă titularul acelei afaceri că nu mai poate rămâne acolo pe domeniul public. Poate ajunge să aibă probleme mari, și să nu o ia ca pe o amenințare. Mereu am apreciat ce s-a desfășurat acolo, câtă vreme a existat o bază legală pentru tot ceea ce exista acolo. Nu te poți face stăpân pe domeniul public fără niciun contract. Și nu e nicio șansă cu mine ca primar să mai avem o prelungire. Orice încercare de a recurge la tertipuri pentru acel teren va fi fără sorți de izbândă. Lucrurile sunt foarte limpezi”, spune Robu.

Primarul spune că dacă legea ar permite, activitatea de la Heaven ar fi evacuată, mai ales că au apărut informații că pentru 15 iunie, se pregătește redeschiderea ștrandului. ”Asta e legislația. Noi nu putem merge pur și simplu să scoatem totul afară cu bulzoderul. Nu putem face asta numai în urma unor sentințe judecătorești. Când se ajunge la executarea silită putem pune sentința în practică. N-am îndoieli că vom câștiga noi. Dar mi-aș fi dorit să fi intrat deja în posesia de facto  și să ne ocupăm de acel teren. Vrem să dezvoltăm acolo un adevărat campus sportiv”, a explicat edilul.

Războiul pentru teren va continua, deocamdată, în instanțe.

foto: facebook.com/pg/heaventimisoara

LĂSAȚI UN MESAJ