Anul acesta, timișorenii și nu numai au de suferit din cauza țânțarilor și a muștelor, care sunt prezente în număr foarte mare acum, în toiul verii. Consiliul Județean Timiș va stropi pe drumurile județene cu soluții împotriva țânțarilor, realizând astfel o dezinsecție la sol în județ.

Stropitul cu soluții care omoară țânțarii se va face pe toată rețeaua de drumuri județene, de 1300 de km. ”Rețeaua rutieră, în lungime de 1.300 de kilometri, este inclusă în traseul vehiculelor speciale, care vor împrăștia substanțe pentru combaterea țânțarilor, inclusiv în localitățile din județ”, anunță președintele CJ Timiș, Călin Dobra, pe pagina sa de Facebook. În acest sens s-au alocat 200.000 de lei la rectificarea de buget votată în planul de astăzi.

În ceea ce privește dezinsecția din Timișoara, ea se face și la sol, și la nivel aerian. Din mai, de când trebuia să înceapă, au fost numeroase întreruperi. Primarul Nicolae Robu a spus că o mare problemă au fost ploile, care au tot întrerupt procesul.

foto. digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ