Școala Gimnazială nr 1 din apropiere de Piața Traian va intra într-un amplu și necesar proces de renovare. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția.

Clădirea de lângă Fabrica de Bere e din 1847 și are două corpuri distincte, plus două curți, una cu acces din stradă și una interioară. Clădirea nu e neapărat un dezastru dar necesită renovări, iar pentru ea, s-au obținut bani prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Se vor izola pereții exteriori, se va înlocui tâmplăria, se va pune o nouă instalație de încălzire, cu conducte noi, iar iluminautl va fi cu tehnologia LED. s-a licitat întocmirea proiectului tehnic, obținerea autorizație de onstruire, execuția, asistența tehnică și obținerea certificatului de performanță energetică. Documentația trebuie făcută în 3 luni, iar execuția, în 19, conform anunțului de licitație.

Școala e una cu probleme, asociate problemelor sociale din zonă. ”Școala nr. 1 din zona Traian este cea mai veche școală din Timișoara, cu foarte multe generații de timișoreni care au învățat aici. Acum, școala se confruntă cu multe provocări – abandon școlar și participare școlară redusă, dar, în ciuda acestor lucruri, în jurul acestor copii există o comunitate de sprijin foarte valoroasă. Tocmai de aceea, e în interesul nostru să modernizăm școala  și să îi creștem atractivitatea în rândul elevilor și părinților. Este unul dintre proiectele noastre prin care investim în școli de cartier, tocmai pentru ca toți copiii din Timișoara să aibă aceleași condiții moderne de studiu și să vină cu plăcere și curiozitate la școală”, a spus primarul Dominic Fritz.

Proiectul de renovare e estimat că va costa 10.525.783,11 de lei. Anuțul de licitație a aici, iar ofertele se pot depune până la 20 mai, ora 15.

 

LĂSAȚI UN MESAJ