DISTRIBUIȚI

La aproape jumătate de an de la preluarea mandatului de primar al comunei Dumbrăvița, Horia Bugarin pare că nu prea știe încă de unde să se apuce de treabă. În online, calea care l-a propulsat în fotoliul de primar, nemulțumirile apar din ce în ce mai des, reacțiile timide ale susținătorilor virtuali ai edilului fiind adesea acoperite de valuri de reproșuri la adresa administrației.

Uitând că a trecut campania electorală, primarul în exercițiu continuă să mizeze pe lovituri de imagine, de efect pe termen scurt, dar goale de conținut. Pe omul simplu îl poate interesa felul în care sunt recuperate la bugetul local prejudiciile din mandatul anterior, trasate în cârca fostului de primar, dar același om simplu e clar mai dornic să vadă, măcar din loc în loc, și câte un trotuar în Dumbrăvița.

Doar vrăjeală.

De la începutul mandatului, primarul Bugarin repetă la nesfârșit placa stricată a prejudiciilor înregistrate în mandatul fostului edil, Malac. De necontestat! Să nu vă închipuiți însă că, din zori până în creierii nopții, Bugarin a lins dosar cu dosar și l-a prins pe Malac cu ocaua mică. Nici pomeneală! Auditul la nivelul Primăriei comunei Dumbrăvița a fost efectuat de Camera de Conturi Timiș în perioada 1 octombrie – 11 noiembrie 2020 (în mare parte anterior venirii actualului edil la butoane), nicidecum la convocarea / din inițiativa lui Bugarin, prejudiciul în valoare de 2.195.000 de lei fiind legat în special de lipsa unei cantități impresionante de materiale din stocul administrației locale: 40.662,46 mp pavele și 46.672,40 ml borduri, 77.485 kg ciment, 2.685,54 tone balast și 5.206,93 tone sort.

Dar, atenție!, acest prejudiciu nu a fost descoperit din preocuparea fără de margini a primarului Bugarin pentru avuția poporului, ci rezultă din concluziile actului de control emis de Camera de Conturi Timiș, document cu care primarul s-a trezit pe birou la scurt timp de la preluarea mandatului. Bugarin este obligat ca prin toate formele, inclusiv plângeri penale, să recupereze prejudiciile scoase la iveală de Camera de Conturi. Cu alte cuvinte, în toată schema asta pe care s-a discutat îndelung, Bugarin a dat doar un forward, obligat fiind, către organele de cercetare penală. Și atât!

Sinteza controlului poate fi consultată la acest link.

Altă vrăjeală.

Vă amintiți că, recent, n-aveai loc să dai un comentariu pe Facebook? Din trei în trei postări, primarul Bugarin și oastea sa electronică propovăduiau cu tărie lupta pe care, în numele concetățenilor năpăstuiți, edilul o va duce în justiție cu Departamentul pentru Situații de Urgență pentru anularea carantinei. Aflați însă, doar ca un exemplu, că dosarul 1290/2/2021, aflat pe rolul Curții de Apel București, a fost suspendat pentru lipsa părților. Cu alte cuvinte, Bugarin & Co. s-au luptat doar pe Facebook împotriva carantinei, că la proces n-a mai ajuns nimeni.

Dovada că primarul nici măcar nu a avut vreo intenție concretă pe această temă constă în faptul că, din verificările noastre, Horia Bugarin nu a inițiat o hotărâre de legislativ local pentru achiziționarea serviciilor de consultanță, de asistență și de reprezentare a intereselor UAT Comuna Dumbrăvița în litigiile cu Departamentul pentru Situații de Urgență. Administrația achiziționează asemenea servicii de fiecare dată când apar noi litigii în instanță. Pentru carantină însă… n-a mai achiziționat nimic.

Numai vrăjeală.

Imposibil ca locuitorii din Dumbrăvița care au luat în serios votul la locale să nu își amintească viziunea lui Horia Bugarin, “una europeană, modernă, sigură, curată și cu o administrație transparentă și orientată spre nevoile cetățenilor”. Chiar așa scria la fila 2 a programului electoral USR PLUS. De la “Lansarea unui program amplu de reabilitare și eliberare a trotuarelor” (fila 18 a programului electoral” s-a ajuns la “Nu aveam cum în acest an să acoperim partea de trotuare…”, replica de zilele trecute a primarului Bugarin după ce, online, i s-a reproșat că, de facto, Dumbrăvița reală nu începe să semene, chiar deloc, cu cea din programul electoral.

Mai grav e că,…

…deși vremea, uneori, și legea, tot timpul, ar fi permis, primarul a amânat lucrări de intervenție (reparații) de strictă necesitate până după votarea bugetului pentru 2021. Comuna s-a umplut de gropi, deși administrația locală putea – conform L. 273/2006, cu modificările și completările ulterioare – să angajeze cheltuieli lunare în limita a 1/12 din prevederile bugetului pe 2020. S-ar mai fi astupat niște gropi, iar locuitorii din Dumbrăvița ar înțeles că n-au votat doar povești de pe Facebook.

Mai nou în domeniu, primarul Bugarin mai mult ca sigur că nu știe obligațiile care îi revin, inclusiv personal, în privința drumurilor publice. Riscă amenzi, pe persoană fizică, de la Poliția Rutieră. A pățit-o și ex-primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Detalii în articolul de la acest link.

Evident că…
…vom publica de îndată, chiar în continuarea acestor rânduri, orice precizări primite (dacă va fi cazul) din partea administrației publice locale ori a primarului Horia Bugarin. Pentru economie pe internet, poate ne vor trimite și un punct de vedere cu privire la articolul de aici.

Cauți un loc în care să îți poți spune necenzurat părerea pe teme administrative de actualitate? Te poți înscrie pe Info Dumbrăvița.
Vom reveni.

4 COMENTARII

 1. După câteva luni, toți penelistii sunt 100% siguri ca Fritz si Bugarin nu sunt buni de nimic. Ha. Haha. Hai că poate aveți treabă si va reținem.
  Atâta numa zic că in Dumbrăvița, pnl a fost pe locul 3. Până si psd a luat mai multe voturi. Scrieți un articol despre asta, dacă vă lasă sefu 😅

 2. Scrie-l tu și îți garantez că apare imediat.
  Altă întrebare?
  Șefu’

  PS: Mai există organizație PNL în Dumbrăvița?

 3. Vrăjeală e și postul vostru.. Va da Vlădescu gem-uri(pietre prețioase) sa scrieți rahat? Ca nu a luat el mandatul? Baa frate, numai mafie politica pe media.. PSD cu PNL s-au luat de mana… Și nu le convine nimic.. Ca ei nu pot fura.. Și Bugarin se lovește de parapetii puși de ei și ca nu ii lasă să își pună și ei pavele în curte pe banii primăriei…

 4. Ai ceva subiect fain cu Vlădescu? Trimite, ne interesează, garantăm apariția. Ai dreptate: e durere mare la PSD și PNL, că nu mai pot fura măcar o curte de pavele.

LĂSAȚI UN MESAJ