Până vara viitoare ar trebui să vedem ”,mișcări” de buldozere și la fostul emblematic ștrand Termal, rebotezat în ultimul deceniu și jumătate ZHH. Primăria Timișoara are o sentință favorabilă pentru evacuare, iar dispoziția de demolare dată de Dominic Fritz nu a fost contestată în instanță.

Dată de Tribunalul Timiș, decizia pentru evacuare e definitivă: ”Respinge excepţia nulităţii actelor de procedură invocată de apelantul-pârât GPG Company SRL. Respinge cererea de suspendare a judecării cauzei până la soluţionarea definitivă a dosarului nr.5230/325/2022 al Judecătoriei Timişoara, formulată în temeiul art.413 alin. 1 pct. 1 Cod procedură civilă. Respinge cererea de suspendare a judecării cauzei până la soluţionarea definitivă a dosarului nr.9507/30/2013* al Tribunalului Timiş, formulată în temeiul art.413 alin. 1 pct. 1 Cod procedură civilă. Respinge cererea de suspendare a judecării cauzei până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 987/30/2019**al Tribunalului Timiş, formulată în temeiul art.413 alin. 1 pct. 1 Cod procedură civilă. Respinge, ca inadmisibile, cererile depuse la data de 13.03.2023 de apelantul-pârât GPG Company SRL privind dezlegarea unei chestiuni de drept referitoare la art. 2502 alin. 1 şi alin. 2 Cod civil şi art.2495 alin. 1 Cod civil şi cererea de suspendare a judecării cauzei formulată în temeiul art. 520 alin.2 Cod procedură civilă. Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de apelantul-pârât GPG Company SRL şi apelantul-intervenient accesoriu Alhajjar Mohd Husam în contradictoriu cu intimaţii-reclamanţi Municipiul Timişoara reprezentat prin Primar, Primarul Municipiului Timişoara, Consiliul Local al Municipiului Timişoara împotriva Sentinţei civile nr. 5364/17.03.2022, pronunţată în dosarul nr. 16931/325/2021 de Judecătoria Timişoara. Respinge, ca nefondat, apelul formulat de apelantul-pârât GPG Company SRL în contradictoriu cu intimaţii-reclamanţi Municipiul Timişoara reprezentat prin Primar, Primarul Municipiului Timişoara, Consiliul Local al Municipiului Timişoara şi intimatul- intervenient accesoriu, împotriva Sentinţei civile nr. 14686/14.07.2022, pronunţată în dosarul nr. 16931/325/2021/a3 de Judecătoria Timişoara. Fără cheltuieli de judecată în apel. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi.24.11.2023”, se arată pe portalul instanțelor.

Procesul cu administratorul ștrandului Termal, Hussam Al Hajjar, este vechi, de pe vremea inclusiv a lui Ciuhandu. Practic, sirianul nu mai plătea chirie la ștrand și a făcut și  o serie de investiții, fără acordul proprietarului. Al Hajjar și-a ridicat și o casă de locuit acolo. În aceste condiții, a existat și proces pentru plata unor sume datorate. Înalta Curte de Casație și Justiției a dat o sentință favorabilă primăriei, pentru suma de 7,5 de milioane de lei, plus 31.121 pentru fiecare lună cât mai țin domeniul public ocupat. Așa cum e și în prezent, căci ștrandul a funcționat vara aceasta. De altfel, procesul pentru evacuare a fost oprit până s-a dat această sentință.  Societatea GPG Company este însă în insolvență. astfel că primăria s-a îndreptat împotriva lui Al Hajjar, administratorul societății, pentru a putea recuepera suma. Procesul pentru antrenarea răspunderii nu este încă terminat.

Dacă Al Hajjar nu va elibera locația, în termenul de la data comunicării deciziei, se va trece la scoaterea cu executor. ”Continuăm acțiunile de recuperare a patrimoniului Timișoarei. Este șocantă nepăsarea și complicitatea celor care au condus orașul înaintea mea și care au închis ochii la ce se întâmplă cu patrimoniul Timișoarei. Ștrandul Termal este una din marile țepe date bugetului local în ultimii zece ani, de așa-ziși investitori. Practic, cei de acolo au făcut bani de pe urma ștrandului care este al Municipiului Timișoara, fără să plătească la bugetul local. Fie că sunt terenurile de pe malul Begăi sau casele de pe Loga și din zona istorică, nu renunț până când tot ce e al orașului se reîntoarce în folosința orașului”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Deoarece dispoziția de demolare nu a fost contestată în instanță de cei de la Termal, la fel ca și cei de la Gatsby și în mod diferit de patronul Terasei Boss, aparent, după ce se va facea evacuarea, se poate demola casa lui Al Hajjar. Reprezentanții primăriei spun că nu vor să distrugă ștrandul, dar nu s-a luat decizia dacă va fi administrat de primărie direct, așa cum funcționează lucrurile bine în Arad, sau se va căuta o altă societate comercială. Cert e că pentru vara viitoare, lucrurile sunt incerte.

Între timp, s-a demolat și baza de canotaj și tot ce era în jurul Terasei Boss cu excepția unei clădiri la fel de neintabulate ca și cele puse la pământ, dar care ar fi de patrimoniu, locația Gatsy (foste Scarface și Swiss House), dar și locația unde, acum peste un deceniu și jumătate, se facea patinoar, la fostul ștrand Eminescu. Locația avea și tribune și putea deveni un teren de sport util. Aparent, neinteresant pentru Fritz, care a lăsat acolo un morman de moloz.

LĂSAȚI UN MESAJ