Timp de trei zile, Universitatea Politehnica din Timisoara a găzduit întâlnirea anuală internațională a proiectului Ent-r-e-novator. Au participat cele șase universități europene membre ai consorțiului Alianței de Universități Europene E³UDRES², care au avut o altă întrunire în perioada 4-6 martie, pe tematica proiectului dedicat regiunilor inteligente.

Întâlnirea pentru proiectul Ent-r-e-novator a început miercuri și se termină astăzi. S-a discutat adoptarea unei strategie comună mai specifică de cercetare și inovare, dedicate promovării antreprenoriatului, inovării și educației incluzive. Acest proiect a luat naștere în octombrie 2022, pentru a promova antreprenoriatul, inovația și educația incluzivși este finanțat de Comisia Europeană și și gestionată de Agenția Executivă pentru Cercetare Europeană (REA), prin programul Orizont Europa.

Subiectele de discuție abordate sunt Știința deschisă (Open Science), Inovare, Educația deschisă (Open education), Resursele deschise (Open Resources), atât în ceea ce privește dezvoltarea abilităților la locul de muncă, dar și ca suport al educației universitare și post-universitare. Evenimentul central a avut loc joi, un format hibrid, unde au fost prezentați membrii EEAB – External Evaluators and Advisory Boar. S-a trecut la discuțiile despre pachetele de lucru ale proiectului, care presupun dezovoltarea strategiei cu cinci module, și executarea programelor pilot.

În acest sens, echipa s-a împărțit în șase pachete de lucru: WP1 – Management și diseminare | Lider: Instituto Politécnico de Setúbal (IPS), Portugalia; WP2 – Strategia de cercetare și inovare | Lider: Fachhochschule St Pölten GMBH (STPUAS), Austria; WP3 – Partajarea infrastructurilor de cercetare| Lider: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), Ungaria; WP4 – Utilizarea Științei Deschise, a Inovației Deschise și a Educației Deschise | Lider: Universitatea Politehnica Timișoara (UPT), România; WP5 Crearea comunităților, Angajarea cetățenilor și a societății | Lider: UC Limburg (UCLL), Belgia; WP6 Resursele umane și ecosistemul de cercetare-inovare | Lider: Vidzemes Augstskola (ViA), Letonia.

Ulterior, s-a trecut la o sesiune de feedback despre implementarea tehnică și la viabialitatea soluțiilor propuse. Totul s-a terminat cu un moment artistic de Ziua Femeii, oferit de Opera Națională Timișoara și corul Universității Politehnica Timișoara, în Auditorium UPT. Astăzi, totul s-a terminat cu un workshop organizat de UPT Departamentul de ID/IFR și Educație Digitală împreună cu Alianța de Universități Europene E³UDRES² și proiectul Ent-r-e-novators, cu sprijinul IEEE România, în cadrul Săptămânii Educației Deschise 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ