Consilierii locali timișoreni au avut în ultima zi a lunii aprilie o ședință extraordinară online, iar lista de proiecte suplimentare a generat discuții. Pentru că aceste proiecte de hotărâri au fost comunciate aleșilor locali târziu, ele nu au fost votate, iar lui Fritz i s-a reproșat acest mod de lucru.

Anexa avea patru puncte, iar ele au fost comunicate la 12,30 consilierilor, în condițiile în care ședința începea la ora 13. Roxana Iliescu a ridicat problema. „Aș vrea să știu câți dintre colegi, și să răspundă cu sinceritate, dacă în timp de 30 de minute au avut timp să citească proiectele, în afară de titlu. Aș vrea să-l întreb în continuare de ce se procedează de maniera aceasta și ne transmiteți niște proiecte de maximă importanțăcu atât de puțin timp ănainte, în care noi nu avem posibilitatea să cigim documentația care ne este supusă la vot. Consider că este o lipsă totală de respect. De ce ni se transmit în dispreț aceste proiecte de hotărâre fără să avem să le citim?”, a spus Roxana Iliescu.

Dan Diaconu a făcut un reproș similar și a precizat că nu va vota proiectele. ”Data trecută am fost puși în situația de a vota proiecte pe care nici măcar nu le-am văzut, acum timpul este insuficient. Nu se poate ca în 20-30 de minute să citim aceste proiecte. Multe documente nu au elaborataă fezabilitatea economică, tehnică, financiare. E cam același tip de abordare din ultimele luni, însă nu cred că este productiv pentru nimeni. Chiar dacă e campanie, eu nu am să votez niciun proiect”, a precizat Diaconu, după care și Iliescu a spus că va proceda la fel.

Fritz s-a apărat pentru că se procedează în instituție pe genunchi, la fel cum se lucra de multe ori și pe timpul lui Robu. Reamintim, proiectele de HCL sunt înainte pe ordinea de zi de cele mai multe ori de primar. ”Ordinea de zi suplimentară este un instrument foarte legitim. Toate aceste proiecte au oarecare urgență. În Piața Traian sutn niște rectificări de CF-uri (n.r carte funciară), pentru finanțări la ARD Vest, mai sunt rectificări de făcut. În viața administrativă sunt lucruri care trebuie să se miște și mulțumesc că contribuiți (n.r cacofonia îi aparține edilului) la această mișcare, deși înțeleg că vremurile sunt agitate”,  a spus Fritz, diplomat.

Iliescu a dat replica, mai ales iritată de Lațcău, nu atât de Fritz, care i-a spus că face spectacol. ”Sigur că este legitimă lista de proiecte suplimentare, dar Codul Administrativ prevede termene deloc întâmplătoare pe care trebuie să le respectați. Suenți și în afara elgii civile, nu doar a respectului pentru timișoreni”, a spus Iliescu. Nici ea, nici Diaconu nu au votat. Primele două proiecte au avut doar 13 voturi, insuficiente, dar apoi, două proiecte despre preluarea unui imobil de pe strada Dunărea au avut 14 și, respectiv, 15 voturi.

Numărul minim de voturi pentru proiectele ce impun majoritate simplă (orice în afară de patrimoniu) este de 14. Un proiect privind rectificări de carte funciară pentru Piața Traian, dar și pentru preluatea Ștrandului Termal de către Horticultura au căzut. Ele vor putea fi repuse la vot într-o ședință viitoare. Despre situația ștrandului Termal, vom reveni cu un alt articol mâine.

De două luni, Consiliul Local Timișoara nu a mai avut o ședință fizică, aspect pe care Timișplus l-a subiliniat deja.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ