La Liceul Waldorf începe construcția noului corp de clădire, dinspre Aleea Sănătății, iar organizarea de șantier a început chiar înaintea vacanței de toamnă. Prilej pentru oficialități de a ține o festivitate cu puternice accente ce aduc aminte dacă nu de perioada comunistă, de careurile școlare depășite din anii ’90.

În primul rând, la fel ca vechiul primar, care, ironia sorții, locuiește nu departe de Liceul Waldorf, și Dominic Fritz a dovedit o lipsă totală de respect față de timpul tuturor oamenilor care l-au așteptat la festivitate, în primul rând elevii, iar apoi, profesorii. Fritz a întârziat 24 de minute (pe ceas) și s-a scuzat invocând semafoarele din oraș, deși, ca edil al roașului, ar trebui să știe foarte bine că vinerea în Timișoara străzile sunt foarte aglomerate, iar dacă își programezi un eveniment, e decent și pleci din timp.  O scenă la indigo  cu toate ”inaugurările” cu Robu, care, la fel, întârzia și câte jumătate de oră.

După un discurs al directoarei și al unui reprezentant al elevilor, Fritz a vorbit și el copiilor prezenți. Edilul a avut cel mai puțin ”electoral” discurs dintre cei prezenți, mai deschis, european și apropiat pentru vârsta celor căruia i se adresa. A urmat la cuvânt subprefectul Sorin Ionescu, cel care a părăsit funcția de director al Colegiului Național Bănățean pentru una politică, dar care vorbește în continuare ca un dascăl. Din păcate, nu și-a dezmințit apartenența la PSD și i-a pus pe elevi să aplaude, la comandă, că li se ridică o nouă școală, de parcă nu e de datoria politicienilor să facă tocmai asta, mai ales că dreptul la educație este garantat de Constituția României.

Ionescu a ”filosofat” și despre faptul că dimineața era foarte frig și vremea s-a încălzit, și tot ce mai lipsea era invocarea unui conducător iubit în rol de ”soare”. De asemenea, din seria „Amintiri din copilărie”, el a depănat amintiri din Consiliul Local Timișoara, de pe vremea când Adrian Orza mai era viceprimar, adică de acum un deceniu. A urmat la cuvânt inspectoarea școlară generală Aura Danielescu, cu un discurs mult mai de bun-simțd ecât coelgul de partid, în care a subliniat importanța ridicării unor noi școli în Timișoara. Ulterior, a vorbit și Adrian Orza, care a spus că s-a hotărât să-și dea fiica la Waldorf când i s-a spus că ”Noi nu formăm genii, noi formăm oameni”.

După cuvântările politice, elevii din două clase a VI-a au cântat, la flaut și vocal, „Oda bucuriei”. Pozele electorale, inclusiv Fritz cu cosntructorii, nu au lipsit. Noul corp al Liceului Waldorf este, desigur, un proiect începtu pe vremea lui Nicolae Robu, cu fonduri europene. Clădirea va avea opt săli de clasă, 12 laboratoare și ateliere, cabinete, o sală multifunctională, două săli afterschool, grupuri sanitare, vestiare, depozitări, cameră centrală termică, holuri de circulații și spații de acces. Corpul va fi în formă de L și va fi accesibil persoanelor cu dizabilități.

Terenul pe care de ridică școala e, în mare parte, unul viran, din spatele școlii, spre Aleea Sănătății, plus o parte din frumoasa curte a școlii înființate în 1991, cu pedagoia alternativă Waldorf, una în care materiile se predau în epoci. Pentru a nu piede banii europeni, totul trebuie să fie gata la final de 2023!

LĂSAȚI UN MESAJ