Din acest an școlar, în funcție de ceea ce optau autoritățile locale, primăriile puteau să transfere creșele în subordinea inspectoratelor școlare, ceea ce înseamnă că toate cheltuielile cu salariile ar fi acoperite de Ministerul Educației Naționale. În Timiș, preluarea nu s-a făcut nici până astăzi, din cauza posturilor insuficiente oferite.

În Timiș, dintre 13 creșe, patru urmau să fie trecute în subordinea Inspectoratului Școlar Județean. Este vorba de creșele din Cenad, Gottlob, Deta și Gătaia. În total, în cele patru creșe lucrează 26 de persoane, 14 încadrate ca personal didactic și 12 ca nedidactic. ”În octombrie, inspectorarul a arondat creșele unităților cu personalitate juridică din localități. Urma să finanțăm costurile, dar situația nu este rezolvată, cel puțin la nivelul județului Timiș. În ianuarie am primit șase posturi, ca atare suntem în situația în care nu putem să preluăm aceste creșe. Numărul de posturi ar fi suficiente pentru o singură creșă. Comisia de dialog social de astăzi a și vizat solicitarea Instituției Prefectului de a transmite nevoia suplimentării de posturi”, a spus inspectorul școlar general Marin Popescu.

În creșele din cele patru localități există șapte grupuri de copii. În total, județul Timiș are 24 de creșe. 13 sunt în Timișoara, iar alte patru, în Lugoj. Mai există câte o creșă la Giroc, Moșnița Nouă și Sânnicolau Mare. Unitățile administrativ-teritoriale care au preferat să plătească în continuare costurile cu personalul și să nu cedeze creșele IȘJ Timiș au făcut-o, în principal, pentru că au proiecte de investiții din fonduri europene în derulare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ