Astăzi a avut loc ședința de colegiu prefectural și s-a prezentat situația drumurilor naționale și județene, plus contractele de deszăpezire pentru aceste artere. Mihai Ritivoiu l-a certat pe vicepreședintele CJT Cristian Moș, cum că licitațiile pentru deszăpezire sunt foarte întârziate, într-o veritabilă ieșire cu iz politic a pesedistului.

Situația drumurilor naționale și a autostrăzilor din județ (A1 și A6) a fost prezentată de directoarea Nicoleta Pordea, de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara. Șefa instituției a punctat că la bazele pentru utilaje totul e pregătit la Dumbrava și Margina și urmează și în centrele de la câmpie. De asemenea, stocul de sare e unul foarte bun pentru această perioadă. ”Avem un stoc de 40% realizat, în condițiile în care la 1 noiembrie trebuie să avem 35%. Am lansat din timp comenzile”, a spus Nicoleta Pordea. Despre centura de sud-est, Pordea a precizat ceea ce știe toată lumea, inclusiv ministrul Sorin Grindeanu, și anume că ritmul de lucru e foarte slab, în condițiile în care termenul de finalizare era primăvara aceasta! Deși nu mai e necesar, Ritivoiu a întrebat dacă ritmul de lucru e bun, ceea ce este vizibil pentru toată lumea că nu are cum să fie așa!

Vicele care se ocupă de drumurile județene, Cristian Moș a spus că pentru deszăpezire, s-a împărțit județul pe zone mai mari, pentru în loc de șase. Licitațiile sunt în desfășurare. ”Pentru zona 1 (Jimbolia-Sânnicolau Mare- Dumbrăvița – Dudeștii Noi) sunt trei oferte, în rest este o singură ofertă”, a spus Moș. Mihai Ritivoiu s-a enervat și a vorbit inclusiv de căldură. „Suntem în prag de iarnă cu o procedură de achiziții și adjudecarea se face până la 15 noiembrie. Existp o singură ofertă pentru trei zone, nu știu ce se întâmplă cu aceste licitații și nici nu vreau să mp gândesc ce s eîntâmplă dacă aceste foerte sunt neconforme. Nu cred că veți avea semnat pe zona 1 până la 1 noiembrie, atâtta timp cât acolo sunt trei oferte depuse. Riscăm să ne ia iarna prin surprindere. Mă îngrijorează modul în care CJT își gestionează proiectele mari. Și în Palatul Administrativ stăm în frig, că e instalația de încălzire nefuncțională”, a spus Ritivoiu.

 

Colegul de partid al lui Ritivoiu, subprefectul Sorin Ionescu a întrebat ”Ce se întâmplă dacă ninge la Făget de 1 noiembrie?”, în contextul în care contractele nu sunt semnate. Moș a spus că pentru zona Făget, unde e un singur ofertant, va fi atunci contract semnat. Desigur, întrebarea era pentru a reliefa că CJT se putea mișca mai repede, căci altfel, prognoza pentru finalul de octombrie în Timiș este una despre vreme caldă. Ritivoiu și Ionescu nu au pus aceeași întrebare administratorului special Colterm, Cristian Amza, deși Colterm livrează apă aproape rece în calorifele timișorenilor!

LĂSAȚI UN MESAJ