Oficial, Consiliul Județean Timiș a semnat contractul prin care a vândut către Municipiul Reșița părțile sale din Schilift, firma ce gestiona teleschiul deloc grozav de la Văliug. Suma de bani a tranzacșiei a fost de 1.145.671,68 de lei.

SC Schilift SRL s-a făcut pe vremea lui Constantin Ostaficiuc (coleg pedelist cu Frunzăverde) și includea Consiliul Județean Caraș-Severin și Consiliul Local Văliug Municipiul Reșița, mai ales primarul Ioan Popa a militat puternic pentru ca CJT să-și cedeze acțiunile. El a venit și în plen, cu argumentul că va face în zonă, unde se află și afacerea sa Ponton Casa Baraj, un teleschi și o pârtie de nivel superior, pe bani europeni. Tot pe bani europeni se modernizează de peste un an și bulevardele principale ale Reșiței, iar orașul arată ca după bombardamente, totual contrar ”gargare” peneliste ale celui cunoscut drept „Nelu”, care sună frumos, dar iată, în concret, se materializează foarte greu pentru cetățeni. Acum, la intrarea în Reșița dinspre Câlnic, drumurile sunt spate și prin Muncitoresc, și prin Govândari.

Revenind la Schilift, au fost multe certuri în CJT pentru cesionare și în sine și sumă. S-au opus mult timp cei din PSD, dar și liberalii dați afară din partid, precum Alin Popoviciu. Până la urmă, s-a votat, mai ales după ce Popa a certat tot plenul CJT că-i sabotează proiectul. ”În virtutea bunelor relații pe care le avem cu partenerii noștri din Caraș și din dorința de a-i susține în demersul lor de a accelera investițiile pe care le-au anunțat pe Semenic, am decis să cesionăm părțile noastre din societatea Schilift, mai ales că, de toate aceste modernizări, pe măsură ce se vor realiza, vor beneficia inclusiv timișenii. Mulțumesc colegilor din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Timiș și consilierilor județeni care s-au implicat în comisia de lucru și care au făcut posibil acest proiect”, spune Proteasa, colegul de partid al lui Popa.

CJT a avut, la fel ca CJCS și CLV, 28,97% dintre acțiuni. Timișul a avut 74.588 de părți sociale de părți sociale. Motivul pentru care Timișul era în societate e că majoritatea schiorilor de la Semenic provin din Timi., căci în Caraș-Severin, niveluld e trai eprmite puținro oameni să aibă asemenea ”extravaganțe”. Dacă, într-adevăr, Semenicul s eva dezvolta sau totul a fost doar o afacere liberală, vom vedea în următorii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ